FILIP BAELUS

Filip zette zijn eerste stappen in de autosport een 25-tal jaren geleden.
Toen nam hij deel aan de open-deur wedstrijden rallycross. Dit zijn wedstrijden voor de echte hobbyisten, zonder dat er een racevergunning nodig is.
De keuze voor rallycross lag voor de hand, met het Glosso circuit vlakbij, en kameraden die dezelfde autosport beoefenden.

In de loop der jaren beklom Filip de traditionele rallycross-ladder via het regionaal en nationaal kampioenschap.

Hoogtepunt in de rallycross carrière tot nu toe was de overwinning tijdens de Belgische ronde van het FIA Europees kampioenschap in Mettet, 2014.
Hij versloeg toen onder andere de Zweden Daniel Lundh (kampioen 2014) en Frederik Salsten (kampioen 2015)

Ondertusen werd de "BMW M235i Cup" aangeschaft om ook van het circuitrijden te proeven. Eerst werd in de BMW cup gereden, later schakelde Filip over naar de Belcar met onder andere de Belcar 24u van Zolder. Tijdens deze wedstrijd krijgt Filip versterking van Eveline Maes, Paul en Bart Lievens als extra rijders.

De hobby is sinds de start dus aardig uit de hand gelopen!
   
         
    Geen rijder zonder team

Filip heeft een hechte vriendengroep die hem bijstaan tijdens de wedstrijden. Ook voor de opbouw en het onderhoud van zijn racewagens kan hij op deze mensen rekenen.
Een aantal van de vaste teamleden zijn Davy Wijnants, Wim Van Riel, Carlo Gladine, Kim Michielse, Mandy Kasse en Marnix Kersemans.

Het onderhoud van de BMW is in de bekwame handen van Garage Lievens in Balen.
   
         
    Ambitie

Net als in de beginjaren staat plezier nog steeds voorop! Als we daarnaast zo hoog mogelijk kunnen eindigen is het plaatje helemaal kompleet.