10/09/2018 Een overzicht van de wedstrijd
    Het verloop van de wedstrijd kunnen we vrij kort samenvatten.
In de eerste reeks kon Filip niet starten wegens een defecte waterpomp.
Reeks twee ging vrij goed, met als resultaat een negende tijd.
In de derde reeks maakte Filip een stuurfout waardoor hij de vangrail raakte. Gevolg: kromme achteras, en dus einde wedstrijd.

Het probleem met de versnellingsbak lijkt beter, maar nog niet 100 procent opgelost.

Misschien een goede reden om nog ergens aan de start te komen dit jaar?
   
10/09/2018 Foto's BK Maasmechelen 09/09/2018 (Johnny Loix)
   
   
   
     
18/08/2018 Race Report Eleven Sports 24 Hours of Zolder 2018
    Baelus Motorsport kent moeilijke race.
    Geen podiumplaats voor Baelus Motorsport in de 41ste editie van de Eleven Sports 24 Hours of Zolder.
Baelus Motorsport kende een moeilijke race en teameigenaar Filip Baelus kreeg het zelfs letterlijk warm toen een remschijf explodeerde…

Een vlotte race werd het niet voor het team van Baelus Motorsport. Zij traden voor het vierde opeenvolgende jaar aan met de BMW M235i en konden rekenen op de vertrouwde gezichten van Filip Baelus, Bart Lievens, Paul Lievens en Eveline Maes, dit jaar aangevuld met routinier Chris Van Woensel. “We hebben een wagen die in feite niet kan wedijveren met de andere bolides in onze Belcar 3 klasse”, opent Filip Baelus. “Voor Belcar 3 zijn we iets te traag, maar voor de Belcar 4 klasse zijn we net iets te snel. Of het een oplossing is om een extra klasse in het leven te roepen? Ik weet het niet, er zijn nu al vijf klassen binnen hetzelfde kampioenschap en men moet ergens lijnen trekken.” Open en eerlijke taal dus van de teameigenaar, die aan het stuur van de wagen zat toen een remschijf explodeerde. “Dat veroorzaakte een brandje met felle rookontwikkeling. Gelukkig waren de interventieteams snel ter plaatse en de schade bleef dan ook beperkt. Toch verloren we belangrijke tijd door dit voorval.
Maar we eindigen alsnog 6de in onze klasse en waar ik fier op ben is onze 17de plaats algemeen. Ook op iedereen binnen het team kan ik ook nu weer fier zijn, want zowel de rijders als alle crewleden hebben hun job perfect volbracht.

Ik kan dus besluiten dat ondanks de gemengde gevoelens hier een fiere teameigenaar staat”, aldus nog Filip Baelus.
     
18/08/2018 Foto's Eleven Sports 24 Hours of Zolder 2018
        
07/08/2018 Preview: Eleven Sports 24 Hours of Zolder 2018 (11 en 12 augustus 2018)
    Baelus Motorsport treedt dit jaar aan met hetzelfde kwartet dat de race vorig jaar tot een goed einde bracht: Filip Baelus, Bart Lievens, Paul Lievens en Eveline Maes.

Nieuw is echter dat ze bij deze editie kunnen rekenen op een vijfde man en dat wordt zeker niet de minst belangrijke in het team. De zeer ervaren Chris Van Woensel komt immers de rangen van Baelus Motorsport vervoegen. Het wordt dus een vijftal waarbij elk van de rijders minstens vier keer aan de start van de 24 Hours of Zolder verscheen. “Die ervaring en de betrouwbaarheid van de BMW M235i moeten ons in staat stellen om ook dit jaar het avontuur tot een goed einde te brengen. Uit het gewoel blijven wordt ook nu weer een belangrijke opdracht”, verklaart Bart Lievens goedgemutst. Filip Baelus voegt eraan toe: “Qua sportieve prestatie is uitrijden al een overwinning op zich voor ons team. En als we dan nog een goed resultaat kunnen neerzetten in de klasse Belcar 3 dan is dat mooi meegenomen. Natuurlijk dromen we van een podiumplaats maar we moeten realistisch blijven, want zonder pech van andere deelnemers in deze klasse is dat quasi uitgesloten. En pech is iets dat we niemand toewensen…”

Lees hier ons persbericht
   
     
06/08/2018 Een terugblik op het FIA Europees Kampioenschap Rallycross.
    Vol goede moed begon Filip Baelus en zijn team Baelus Motorsport half 2017 aan de voorbereidingen van het Europees Kampioenschap rallycross. 2018 zou het laatste jaar worden van de klasse Touringcars en daar wou Filip deel van uitmaken.
De Volvo C30 waarmee Filip de Belgische Ek wedstrijd in 2014 won werd terug in huis gehaald om de klus te klaren.
Filip Baelus kwam aan de start met beperkte ambities.
Als we de resultaten bekijken lijkt het seizoen voor ons in het water te zijn gevallen. Maar, als we terugkijken op de wedstrijden als team, hebben we een top-jaar achter de rug. Veel plezier gehad in België en Noorwegen, en Zweden is een geval apart, iedereen die rallycross volgt zou ooit de wedstrijd in Zweden moeten bezoeken, top!
Zoals gezegd waren de resultaten niet wat we ervan verwacht hadden. Dit valt deels te verklaren door onze wagen, hoe goed die ook is, hij stond in een configuratie van 2014, en stilstand is achteruitgang, zeker in een mechanische sport.
Verder is Filip ook niet te trots om toe te geven dat er echt wel kleppers tussen rijden die betere piloten zijn dan hijzelf.

Spijt van de deelname? In geen geval, we hebben als team geweldig veel plezier gemaakt, het reizen, de wedstrijden...

En wat nu?

Filip Baelus: "Tja, wie zal het zeggen. Ik zie voor mij echt nog wel een toekomst in rallycross. Of dat nu een Belgisch kampioenschap is of een Europees kampioenschap... Geen flauw idee."
     
02/07/2018 Zweden in foto's...
   
     
09/06/2018 Later volgt nog een verslagje van de wedstrijd.
Intussen kan u al een aantal foto's van de wedstrijd bekijken.
    Noorwegen in foto's...
   
     
14/05/2018 Het verloop van de wedstrijd.
Filip Baelus kende niet zijn beste raceweekend in Mettet.
In Q1 kwam hij door een foutje onzacht in aanraking met de bandenmuur waardoor het team direct aan de bak moest om de Volvo terug raceklaar te maken. Dat lukte, en Filip stond netjes op tijd terug op de startgrid voor Q2. Hij was te gehaast en maakte een valse start, herstart dus en tweemaal de jokerronde voor Filip. Dat maakte het extra moeilijk om een goede tijd neer te zetten.
Q3 verliep het beste, enkel de versnellingsbak werkte wat tegen.
In Q4, de beslissende reeks moest een goede tijd gereden worden om nog in de semi-finale te geraken. Opnieuw wierp de versnelingsbak roet in het eten, naar tweede versnelling schakelen ging moeilijk, en lukte het wel, sprong de bak terug uit versnelling... Hierdoor zat er weer geen toptijd in.

Door een opgave in Q1 en drie keer een dertiende tijd in de overige heats werd Filip als dertiende geklasseerd, waarbij de wedstrijd over was voor Filip. Enkel de eerste twaalf piloten mogen starten in de semi-finales.

Versnellingsbak, differentieel en koppeling zijn ondertussen naar de juiste mensen gebracht voor herstelling en/of vervanging.

Van 8 tot 10 juni staat de volgende wedstrijd op de planning in Noorwegen.

Hieronder enkele foto's van de wedstrijd.
     
14/05/2018 Foto's dag 2 in Mettet
   
     
14/05/2018 Foto's van dag 1 in Mettet
   

     
11/05/2018 Dag 1 Mettet
Filip Baelus maakte vandaag in de eerste reeks onzacht kennis met de bandenmuur. Opgave dus, en werk voor het team.
We gaan ervan uit dat te schade te herstellen is en we morgenvroeg opnieuw aan de start staan.
     
     
24/04/2018 Zoals aangekondigd nam Filip Baelus afgelopen zondag deel aan de eerste wedstrijd voor het Nederlands kampioenschap in Valkenswaard. De wedstrijd was voorzien als test, en dat was nodig.
Het was wennen voor onze piloot, het was al even geleden dat hij nog aan de start stond van een rallycrosswedstrijd. Het wedstrijdgevoel kwam wel vlot terug. De tijden werden gedurende de dag beter en beter, van een 26ste tijd in reeks 1 (rond gegaan), een 12e tijd in reeks 2 (inclusief 5 strafseconden voor de chicane teveel af te snijden) tot een 6e tijd in de derde heat.
Dit gaf recht op een plaats in de semi-finale. Hierin kreeg Filip net als zovele andere piloten de zwarte vlag voor het teveel afsnijden van de chicane... Einde oefening dus.
Uiteindelijk werd Filip als 14e opgenomen in de einduitslag, tussen zeer sterke concurrenten. Zonder de fout in de eerste reeks en de strafseconden in reeks twee, zou Filip drie keer rond de zesde tijd gezeten hebben.

Filip Baelus is tevreden over zijn deelname! Een beetje wedstrijdritme is zeker geen overbodige luxe met de wedstrijd in Mettet die volgende maand op het programma staat.
Verder toonde de auto zich bedrijfszeker. Motor en wegligging waren top, enkel het schakelmechanisme moet nog iets beter afgesteld worden.

Op onze Facebook pagina kan u enkele foto's terugvinden van de wedstrijd.
Facebook.com/baelusmotorsport
     
20/04/2018 De deelnemerslijst voor de "FIA European TouringCar Championship" wedstrijd in Mettet is vrijgegeven vandaag.
17 deelnemers in de klasse van Filip Baelus!
   
     
16/04/2018 Nu zondag komt Filip Baelus aan de start op het Eurocircuit in Vakenswaard.
De eerste wedstrijd van het Nederlands kampioenschap is een testwedstrijd voor het team.
     
12-04-2018 Welkom op de nieuwe website van Baelus Motorsport. We zullen u op deze website op de hoogte houden van de avonturen van Filip en zijn team.
     
08-04-2018 Ook onze Facebook pagina is nu actief. U kan ons volgen op
www.facebook.com/baelusmotorsport
     
07-04-2018 Een aantal foto's van de wedstrijd in Mettet (2014) waar Filip tot grote verbazing van iedereen kon winnen!
   
   
   
     
06-04-2018 Hieronder een aantal foto's van vorig jaar genomen door Ollivision.
   
   
   
     
05-04-2018 De foto's op onze website worden geleverd door Johnny Loix (Rallycross) en Ollivision (Circuit) tenzij anders vermeld.
Als u foto's wil delen gelieve dan onze Facebook pagina te gebruiken, en de daar voorziene mogelijkheden te benutten.