02/07/2018 Zweden in foto's...
   
     
09/06/2018 Later volgt nog een verslagje van de wedstrijd.
Intussen kan u al een aantal foto's van de wedstrijd bekijken.
    Noorwegen in foto's...
   
     
14/05/2018 Het verloop van de wedstrijd.
Filip Baelus kende niet zijn beste raceweekend in Mettet.
In Q1 kwam hij door een foutje onzacht in aanraking met de bandenmuur waardoor het team direct aan de bak moest om de Volvo terug raceklaar te maken. Dat lukte, en Filip stond netjes op tijd terug op de startgrid voor Q2. Hij was te gehaast en maakte een valse start, herstart dus en tweemaal de jokerronde voor Filip. Dat maakte het extra moeilijk om een goede tijd neer te zetten.
Q3 verliep het beste, enkel de versnellingsbak werkte wat tegen.
In Q4, de beslissende reeks moest een goede tijd gereden worden om nog in de semi-finale te geraken. Opnieuw wierp de versnelingsbak roet in het eten, naar tweede versnelling schakelen ging moeilijk, en lukte het wel, sprong de bak terug uit versnelling... Hierdoor zat er weer geen toptijd in.

Door een opgave in Q1 en drie keer een dertiende tijd in de overige heats werd Filip als dertiende geklasseerd, waarbij de wedstrijd over was voor Filip. Enkel de eerste twaalf piloten mogen starten in de semi-finales.

Versnellingsbak, differentieel en koppeling zijn ondertussen naar de juiste mensen gebracht voor herstelling en/of vervanging.

Van 8 tot 10 juni staat de volgende wedstrijd op de planning in Noorwegen.

Hieronder enkele foto's van de wedstrijd.
     
14/05/2018 Foto's dag 2 in Mettet
   
     
14/05/2018 Foto's van dag 1 in Mettet
   

     
11/05/2018 Dag 1 Mettet
Filip Baelus maakte vandaag in de eerste reeks onzacht kennis met de bandenmuur. Opgave dus, en werk voor het team.
We gaan ervan uit dat te schade te herstellen is en we morgenvroeg opnieuw aan de start staan.
     
     
24/04/2018 Zoals aangekondigd nam Filip Baelus afgelopen zondag deel aan de eerste wedstrijd voor het Nederlands kampioenschap in Valkenswaard. De wedstrijd was voorzien als test, en dat was nodig.
Het was wennen voor onze piloot, het was al even geleden dat hij nog aan de start stond van een rallycrosswedstrijd. Het wedstrijdgevoel kwam wel vlot terug. De tijden werden gedurende de dag beter en beter, van een 26ste tijd in reeks 1 (rond gegaan), een 12e tijd in reeks 2 (inclusief 5 strafseconden voor de chicane teveel af te snijden) tot een 6e tijd in de derde heat.
Dit gaf recht op een plaats in de semi-finale. Hierin kreeg Filip net als zovele andere piloten de zwarte vlag voor het teveel afsnijden van de chicane... Einde oefening dus.
Uiteindelijk werd Filip als 14e opgenomen in de einduitslag, tussen zeer sterke concurrenten. Zonder de fout in de eerste reeks en de strafseconden in reeks twee, zou Filip drie keer rond de zesde tijd gezeten hebben.

Filip Baelus is tevreden over zijn deelname! Een beetje wedstrijdritme is zeker geen overbodige luxe met de wedstrijd in Mettet die volgende maand op het programma staat.
Verder toonde de auto zich bedrijfszeker. Motor en wegligging waren top, enkel het schakelmechanisme moet nog iets beter afgesteld worden.

Op onze Facebook pagina kan u enkele foto's terugvinden van de wedstrijd.
Facebook.com/baelusmotorsport
     
20/04/2018 De deelnemerslijst voor de "FIA European TouringCar Championship" wedstrijd in Mettet is vrijgegeven vandaag.
17 deelnemers in de klasse van Filip Baelus!
   
     
16/04/2018 Nu zondag komt Filip Baelus aan de start op het Eurocircuit in Vakenswaard.
De eerste wedstrijd van het Nederlands kampioenschap is een testwedstrijd voor het team.
     
12-04-2018 Welkom op de nieuwe website van Baelus Motorsport. We zullen u op deze website op de hoogte houden van de avonturen van Filip en zijn team.
     
08-04-2018 Ook onze Facebook pagina is nu actief. U kan ons volgen op
www.facebook.com/baelusmotorsport
     
07-04-2018 Een aantal foto's van de wedstrijd in Mettet (2014) waar Filip tot grote verbazing van iedereen kon winnen!
   
   
   
     
06-04-2018 Hieronder een aantal foto's van vorig jaar genomen door Ollivision.
   
   
   
     
05-04-2018 De foto's op onze website worden geleverd door Johnny Loix (Rallycross) en Ollivision (Circuit) tenzij anders vermeld.
Als u foto's wil delen gelieve dan onze Facebook pagina te gebruiken, en de daar voorziene mogelijkheden te benutten.